Koti
Portugalinvesikoira
Ajankohtaista
Kalenteri
Tietoa  ja  tilastoja
Myyntituotteet
Hallitus
Yhteyshenkilöt
Säännöt
Liity jäseneksi
Linkit
Päivitykset

Portugalinvesikoira

Rotu on vuosisatoja vanha. Portugalinvesikoiraa pidetään muiden vesikoirien kantarotuna, jolla on yhteisiä sukujuuria villakoiran ja barbetin kanssa. Keskiajalla laivaliikenteen mukana portugalinvesikoirat kulkeutuivat Englannin kanaalin seudulle, ja sen uskotaan muodostavan pohjan spanielityyppisille koirille. Se oli alunperin arvostettu kalastajien apulainen Algarven seudulla Portugalissa. Koiria käytettiin noutamaan veteen pudonneita esineitä ja verkoista karanneita kaloja sekä viemään viestejä ja tavaraa veneestä toiseen. Nimensä mukaisesti portugalinvesikoira oppii taitavaksi uimariksi ja jopa sukeltamaan. Uintia auttaa räpyläjalat ja sukeltamisen mahdollistaa läppä nielussa. Rantakaislikossa se pomppii rodulle tyypillisellä tavalla.

Portugalinvesikoira on iloinen ja ahkera koira. Sillä on  tarkkaavainen ilme sekä rohkea, sinnikäs ja sopivan temperemettinen luonne. Se omaa erinomaisen näkö- ja hajuaistin. Portugalinvesikoira on koulutusaltis ja tottelevainen isäntäväkeään kohtaan, mutta vaatii heiltä aktiivisuutta ja toiminnallisuutta varsinkin nuorena. Jos haluat hyvän seuralaisen ja lenkkikaverin, näyttely-, toko-, agility- tai käyttökoiran, niin tässä on sinulle oikea rotu.  Portugalinvesikoira on hyvä perhekoira, joka haluaa olla mukana kaikessa. Vieraisiin se suhtautuu ystävällisesti, mutta saattaa olla hieman pidättyväinen.

Portugalinvesikoira on keskikokoinen, tasapainoinen, vankka ja lihaksikas. Säkäkorkeus on uroksilla 50-57cm ja nartuilla 43-52cm. Paino on uroksilla 19-25 kg ja nartuilla 16-22kg. Väriltään portugalinvesikoirat ovat mustia ja ruskeita joko yksivärisiä tai valkoisin merkein. Harvinaisempana esiintyy valkoisiakin koiria. Turkki on pehmeä, ilman pohjavillaa ja  karvatyyppiä on kahta erilaista, kiharaa sekä laineikasta. Varsinaisia karvanlähtöaikoja ei ole. Karvaa lähtee koiran turkkia harjatessa, mikä tulisi tehdä viikoittain takkujen välttämiseksi. Näyttelytrimmauksena koiran takaosan, kuonon ja hännän tyven karva ajetaan lyhyeksi. Hännän päähän jätetään töyhtö. Kotikoiraa voi pitää oman makunsa mukaisessa trimmissä.

 

 

Yllä sama koira näyttelytrimmissä, pitkässä  ja lyhyessä karvassa.

Lisää erilaisia trimmejä löytyy galleriat sivulta "Jäsenten omat koirakuvat".